Pages

Sunday, May 9, 2010

My Arowana Pic

Salah sekor ikan aku...dari kecik mmg dalam akuarium itam..



Try tengok chu dia beb...Bersusun ja dia punya chu kecik.




Video Malysia Gold (aku punya) a1

video

My BBXB Arowana...masa ni kecik lagi, Ali tolong jaga..tq bro.

Buka Mulut Ikan Di M.U Aqua Buklit Merah

Salam... Hari ni Mr. Ali pegi ke Bukit Merah untuk buka mulut ikan arowana di Farm MU Aquaculture. Maaf bukan Ali yang buka mulut ikan tue..dia cuma tengok ja...hahaa. Ada share dalam kolam, kalo tak salah kolam no. 117 kot. Kolam ni BAEKK punya ikan. Highback kualiti, kalo nak tipu orang pun bole cakap Malaysia gold. tapi kitaorang bukan kaki tipu punya.
Tah ada ka tak belum diupdate lagi, mungkin dia p nagn cikgu najib kot, tak pun ngan Halim n Yan. Sorry beb arini gua jadi urusetia sukaneka kat kampung, sampai kui 7 petang beb. ok la.. besok sambung lain. ta..

Monday, April 12, 2010

My Arowana

Aku ada 9 ekor ja.. kecik lagi. campur2 la Highback ngan Malaysia Golden Bluebase Crossback. Highback ada 2ekor ( Yang ni aku dah bagi hadiah kat mak aku, semua aku tanggung, makan, bela n etc). Mula-mula start bela yang ni la.. skarang dah dekat 7-8 inci kot. Beli masa tu Rm 450 dekat Anuar GG Arowana.

Lepas tu dah mula beli Malaysia Golden, skarang ada 7ekor, termasuk dekat Ali 2ekor. Macam-macam saiz ada, kebanyakan 7-8 inci. Harga macam2..haha.
Gambar2 nani aku try upload, skarang ni card reader xda plak.

Jenis- Jenis Arowana

Ada banyak jenis ikan ni.. tapi yang aku bela cuma 2 jenis.
A) High Back Golden Arowana
B) Malaysia Golden Arowana
Ada banyak lagi jenis dia,
Super Red - Ini Indonesia Mali, dului memang top, skrang ni tak tau nak cakap ( Sorry la pemilik ikan jenis2 ni )
Banjar Red - a.k.a 2nd Red.

Mmm..rasa2 susah la nak cerita panjang2 ni, nanti2 aku buat carta la senang, sebab ikan ni banyak cross, so dah jadi macam2 jenis dah.
Ini hanya pandangan dan pengetahuan aku yang tak seberapa, harap otai2 yang dah lama bagi la tunjuk ajar dan nasihat.hahaa.
ok. sambung lain nanti.. adios